Peuters & kleuters - Dagbehandeling - Praktisch

Praktisch

Verloop van de dag

Op maandag komen u en uw kind samen naar de leefgroep van de dagbehandeling en dit van 9u tot 16u. Op dinsdag komt uw kind alleen en dat van 9u30 tot 16u30.
De dag start met een kort gesprekje over het verloop van de voorbije week en het  overlopen van de doelstellingen voor die dag.  Daarna overlopen we samen met jullie het dagplan.
Na het dagplan kunnen de therapiesessies beginnen. Therapiesessies houdt in dat de kinderen gaan oefenen met verschillende hulpverleners. Zoals een ergotherapeute (knutseljuf), een psychomotorisch therapeut (turnjuf), een psychologe of een dokter. Iedere dag bestaat uit verschillende therapieën. Klik hier voor een voorbeeld van een therapieprogramma.   Tijdens alle oefensessies door is er een pauze van een half uur.  ’s Middags krijgen u en uw kind een warme maaltijd. 

Afspraken

Als uw kind ziek wordt tijdens de opname hanteren we hetzelfde principe als de kinderopvang en de school.  Dit wil zeggen dat als uw kind te ziek is om deel te nemen aan het dagprogramma of als er besmettingsgevaar is voor andere kinderen, mag hij/zij na een inschatting door onze kinderpsychiater mee naar huis gaan.  U kan dan zelf uw huisdokter raadplegen indien aangewezen.
Indien uw kind ’s ochtends thuis reeds ziektekenmerken vertoont,  kan er na telefonisch contact afgesproken worden of uw kind al dan niet komt die dag.